Het Olens Radiomuseum laat u genieten van een uitzonderlijke verzameling radio's van de periode 1920-'50. Daarnaast vindt u er ook recentere stukken. Competente radiotechnici helpen u graag bij de herstelling van uw defecte oude radio. U kan er ook zelf een nostalgisch exemplaar op de kop tikken.

Olens Radiomuseum 4.000 radiotoestellen, 800-tal tentoongesteld, RadioBell-expo

'Het Radiomuseum werd geopend in 1992 in het huis van Piet Van Opstal op een kamertje boven zijn garage', zegt voorzitter Alex Coeckelberghs.  'Na een paar verhuizingen is het sindsdien gevestigd op het huidig adres Gerheiden 59. De club telt zo'n 300-tal leden, zelfs uit het buitenland.

Hoofdzakelijk senioren blijven nog altijd gepassioneerd met hun vroeger werk  en kunnen er boeiend over vertellen.  De meesten waren ingenieur of elektronicus bij Bell Telephone in Geel destijds. 

We beschikken over zo'n 4.000 radiotoestellen waarvan er een 800-tal tentoongesteld staan. Ook een eigen hersteldienst is aanwezig.'

Er loopt nog een niet te missen tentoonstelling over 'RadioBell' tot 25/11.

Adres: Olens Radiomuseum, Gerheiden 59,  Olen - www.radiomuseum-olen.be

De inkom bedraagt 1,50 euro - open op donderdag, zaterdag en zondag telkens van 14u tot 18u; tijdens de maanden december, januari en februari is het museum gesloten op zondag.

Zeker een geleid bezoek waard om al deze nostalgische juweeltjes te ontdekken met uw hele gezin!

Op de groepsfoto vlnr. : voorzitter Alex Coeckelberghs, secretaris Leon Schyvaerts, Dirk Bladt, Frans Maasen en Matti Huysegems (13 jaar en al volop technisch kenner van radio's).

Foto's Nnieuws.